Bruidsboeket & corsage

Onze bloemisten maken prachtige bruidsboeketten en corsages.

Bruidsboeket & corsage

Vrijwel iedere bruid en bruidegom kiest voor een bruidsboeket en corsage. Het bruidsboeket kan uiteraard in iedere gewenste stijl opgemaakt worden. De meeste bruiden hebben al foto’s van hoe hun bruidsboeket eruit mag komen te zien, Pinterest staat hier vol mee. Op basis van dit aangeleverde fotomateriaal bespreken we het bloemwerk en gaat onze bloemiste aan de slag. Al het andere bloemwerk wordt hierop ook afgestemd zodat alles een mooi geheel wordt.

De corsages voor de bruidegom zijn altijd een maatje groter dan de corsages voor gasten. De bruidegomcorsages worden tevens voorzien van twee magneten om de corsage nog beter rechtop te houden.

Etiquette

De corsage wordt altijd op de linkerkant gedragen, voor man en vrouw. Boven/op het hart. De corsage voor de vrouw altijd naar beneden hangend en de heren met de bloemen boven. Een ezelsbruggetje die wij zelf gebruiken: ezelsbruggetje is dat veel vrouwen dunne stoffen dragen waardoor de corsage niet zo eenvoudig omhoog blijft staan en de heren juist dikke stoffen waar dat wel goed gaat.

Het bruidsboeket wordt volgens etiquette door de bruidegom uitgezocht maar in de praktijk kiezen de dames toch echt het liefst zelf hun boeket uit. De bruidegom biedt het bruidsboeket op de dag zelf aan aan zijn bruid, bij de eerste ontmoeting. Hij heeft zijn corsage dan al op zijn revers.
Het bruidsboeket wordt in de linkerhand gedragen tot aan de ceremonie. Tijdens de ceremonie neemt het bruidsmeisje deze over, of wordt het boeket neergelegd op het tekentafeltje waar ook de akte getekend zal worden. Na de ceremonie neemt de bruid het boeket in haar rechterhand (tegen die tijd ben je zo vol van emotie, dat het ook eigenlijk helemaal niet uit maakt!). De bruid heeft het boeket eerst links vast omdat zij links van haar vader de loper op schreidt, hij loopt rechts van haar. Na de ceremonie loopt de bruid rechts van haar man, dus heeft ze het boeket rechts vast.

Kleine greep uit ons portfolio


BEKIJK ONZE STYLINGPAKKETTEN TERUG NAAR OVERZICHTReacties zijn gesloten.