Kan mijn bruiloft wel doorgaan? #covid19

Hoe gaat White Weddings om met deze situatie?

De invloed van Covid-19 op bruiloften

Bruidsparen die in april en mei trouwen worden onrustig. Dat merken we bij White Weddings ook. Met de bruidsparen die in april trouwen, is afgelopen week al persoonlijk contact gelegd. Deze bruidsparen overwegen allemaal hun bruiloft naar een latere datum in het jaar te verschuiven. Hiervoor zetten zij data in optie, bij ons en andere leveranciers en locaties, totdat ze zeker weten dat ze liever willen verplaatsen of straks niet anders kunnen. Natuurlijk begrijpen we de onrust en houden we de eigenlijke trouwdatum net zolang aan totdat het niet anders meer blijkt te kunnen. In onze online agenda vermelden we vanaf heden ook alle ‘alternatieve corona-data’ van bruidsparen die een optie nemen op een datum later dit jaar.

Optie 1: Verplaatsen naar later dit jaar

Trouw je in mei of juni en twijfel je door alle ontwikkelingen of jullie bruiloft wel zal kunnen plaatsvinden?
Neem de onrust voor jezelf een beetje weg en probeer met je leveranciers en locatie alvast te kijken naar een alternatieve datum. Wij hebben onze agenda online staan, zodat je snel en eenvoudig kunt zien wat de opties zijn. Deze houden we continue up-to-date de komende weken. Uiteraard kun je ook altijd even bellen.

Verplaatsen naar een datum voor 31 december 2020 is bij White Weddings kosteloos.

Voor een trouwdatum tot half september kun je het beste kijken naar een donderdag of een zondag. Dit zijn dagen waarop minder getrouwd wordt en je dus veel meer kans hebt dat al je leveranciers en de locatie beschikbaar zijn. In de maanden oktober en november zul je zien dat er veel meer data mogelijk zijn, ook vrijdagen en zaterdagen.

Als je een datum hebt gekozen, geef deze dan zo snel mogelijk door aan ons. Zodra deze datum ook echt definitief wordt, en de eerste datum komt te vervallen, dan passen wij je bevestiging hierop aan. Tevens vragen wij om een tussentijdse aanbetaling van 20% over het totale bedrag. Hierdoor hoef je straks nog maar 65% van de totale kosten te betalen i.p.v. 85%. Zelf spreidt je hiermee je eigen betalingen, maar tevens help je ons ook een klein beetje om de eerste klappen van deze crisis op te vangen. We verplichten dit overigens niemand, maar we leggen het je wel graag voor. Alle kleine beetjes helpen.

Optie 2: Verplaatsen naar 2021

Verplaatsen naar 2021 heeft voor de meeste trouwbrancheleveranciers niet de voorkeur. Graag leg ik je uit waarom.
Wij verliezen daarmee een groot deel van onze omzet dit jaar. In hoeverre wordt je door de overheid geholpen als de omzet verplaatst wordt in plaats van geannuleerd? Allemaal vragen waar we nog geen duidelijk antwoord op hebben.

We doen met alle liefde graag 3 stappen harder in september, oktober, november en december. De herfst is zo’n prachtige tijd om te trouwen! Ook hebben we hier nog heel veel mooie data beschikbaar.

Optie 3: Annuleren van jullie bruiloft

Denk je erover om de bruiloft helemaal te annuleren? Natuurlijk wil je dat liever niet, maar stel dat je niet anders kunt… hoe gaat White Weddings hier dan mee om?

Wij hebben onze annuleringsvoorwaarden aangepast naar deze uitzonderlijke situatie. 15% van het totale bedrag heb je reeds als aanbetaling voldaan, deze is non-refundable. Wil je annuleren vanwege de crisis dan hanteren we de volgende staffel:

– bij annulering tot 49 dagen (7 weken) voor evenement: 15%
– bij annulering vanaf 49 dagen tot 21 dagen voor evenement: 35%
– bij annulering vanaf 21 dagen tot 14 dagen voor evenement: 50%
— bij annulering tussen 14 en aanvang evenement: 80%
— bij annulering op de dag zelf: 100%

Deze staffel geldt alleen voor bruidsparen die door de crisis niet anders kunnen dan hun huwelijk te annuleren. Voor alle andere redenen gelden onze ‘normale’ annuleringsvoorwaarden, zie onze Algemene Voorwaarden.

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *