Liveblog; Kan mijn bruiloft wel doorgaan? #corona

Laatste nieuws: Huwelijksceremonie met 30 personen binnen is toegestaan. Borrel, diner en feest zijn tot half oktober niet toegestaan.

Wat mag wel, wat mag niet?

Na de persconferentie van 28 september is er veel onduidelijkheid geweest over gezelschappen en groepsgroottes bij bruiloften. Na een wijziging in de noodverordening is het volgende duidelijk:
– huwelijksceremonie mag met groepen tot max 30 personen waar ook kinderen worden meegeteld.
– borrel en diner met 30 personen zijn niet toegestaan en worden gezien als één gezelschap. Hiervoor geldt een maximum van 4. Dus je kunt ook zeggen; je mag alleen trouwen en verder niets meer.
– dansen is en blijft niet toegestaan, dus een feest geven is en blijft nog niet mogelijk.
Deze maatregelen gelden voor 3 weken vanaf 28 september.

Sinds 18 augustus is trouwen, borrelen, diner of feest in eigen tuin of in privésfeer niet meer toegestaan met meer dan 6 gasten. Wat is dat een enorme klap voor vele bruidsparen! Dit geldt voor zowel binnen als buiten op privéterrein. Uitwijken naar een trouwlocatie waar de 1,5m afstand gewaarborgd kan worden is een noodgedwongen optie.

Per 01 juli is er geen bovengrens voor het aantal gasten bij een bruiloft gegeven in een horecagelegenheid. Belangrijke voorwaarden:

– triage (gezondheidscheck & registratie vooraf)
– vaste zitplaatsen
– én de 1,5m per huishouden afstand voor gasten boven de 18 jaar.
– dansen in horeca is niet toegestaan! Een feest zoals we die kenden is niet haalbaar, helaas.

Onze ervaringen van coronaseizoen 2020

Circa 80% van onze bruidsparen hebben hun huwelijksdag verplaatst naar 2021. Een enkeling heeft nog geen nieuwe datum gekozen en wacht eerst de ontwikkelingen af. Het merendeel heeft wel direct een nieuwe datum gekozen. De overige 20%, zo’n 10-15 bruidsparen hebben besloten niet langer te willen verplaatsen en gekozen voor een corona-proof bruiloft. Zij waren allen echt oprecht heel blij dat ze hun dag alsnog hebben gevierd. Het feliciteren op afstand gaat prima en de sfeer op alle bruiloften was heel fijn.

Bruidsparen zijn dankbaar dat ze bij ons kosteloos kunnen verplaatsen en aanpassingen in de styling mogelijk zijn. Voor 2021 zijn de voorwaarden omtrent annuleren en verplaatsen wel aangescherpt.

Willen jullie je bruiloft verplaatsen?

Het verplaatsen van jullie bruiloft mag kosteloos tot maximaal 15 maanden verder gerekend van moment van doorgeven. Zodra er een nieuwe datum is, passen wij de bevestiging hierop aan. Tevens sturen we een factuur voor een tussentijdse aanbetaling van 20%. Een verplaatst event kent aangepaste annuleringsvoorwaarden, zie artikel 7 Datumwijzigingen in onze voorwaarden.

Denk je erover om de bruiloft te annuleren?

Neem contact met ons op om jullie situatie te bespreken en duidelijkheid te krijgen in de annuleringskosten. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld alleen de styling voor het feest wilt annuleren, hier gaan we schappelijk  mee om. Wil je de gehele bruiloft annuleren, dan is dat een ander verhaal en gelden de voorwaarden. De aanbetaling van 15% is non-refundable. Heb je je bruiloft al eens verplaatst en dus ook de 20% aanbetaling gedaan, dan zijn beide aanbetalingen non-refundable. Zie artikel 6 en 7 uit onze Algemene Voorwaarden.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *