Verplaatsen of vieren? #corona2021

Wij vertellen je graag onze ervaringen over trouwen in coronatijd.

Verplaatsen of vieren?

Ondanks alle onzekerheden en beperkingen in 2020 voor bruidsparen, waren er ook diverse stellen die hun bruiloft juist wel lieten doorgaan. Of zelfs hun hele huwelijk nog moesten plannen en bewust kozen voor 2020, voor een 1,5m bruiloft. Je vraagt je natuurlijk af waarom? en hoe zou dat zijn, zo’n 1,5m bruiloft?
Ik vertel je er graag over;

  1. Zekerheid heb je nooit. Een cliché maar o zo waar.
    Alle bruidsparen die dachten ‘veilig’ te verplaatsen, zijn nu nog steeds in onzekerheid. Nu we een 2e trouwseizoen in gaan nogmaals vol onzekerheid, zien we dat bruidsparen steeds meer klaar zijn om de beperkingen te ‘omarmen’ en de liefde te bezegelen met een mooie huwelijksdag. Het is een onzekere tijd en dat kan zomaar nog wel even duren. Wie zegt ons dat er in 2022 niet een nieuw virus of covid-variant opdoemt?
  2. Dierbaren bij de huwelijksdag
    Bruidsparen hebben helaas ook regelmatig te maken met dierbare gasten die in minder goede gezondheid verkeren. Het uitstellen van jullie huwelijksdag brengt een verhoogd risico met zich mee als het gaat over wie er bij je huwelijksdag kan zijn. Je weet nu wat je hebt, volgend jaar kan dat wel heel anders zijn.
  3. Er bestaat een kans dat je gekozen trouwlocatie failliet is over een jaar. Hoe langer deze pandemie aanhoudt en hoe langer de horeca gesloten blijft, hoe moeilijker de trouwlocaties het hebben. En dan in het bijzonder trouwlocaties die je veelal exclusief afhuurt. Zij hebben het het allerzwaarste!
  4. Je hebt misschien onbewust bewust gekozen voor een bruiloft met alles er op en er aan, met iedereen erbij. Maar is dat, met de wetenschap van nu, wel echt wat jullie willen? Een intieme bruiloft met maximaal 50 personen of zelfs 30 is heel speciaal. Waar dat voor de coronacrisis niet altijd werd gewaardeerd onder gasten, is er nu veel begrip. Niet uitgenodigd worden voor jullie bruiloft, helaas! Geen scheve gezichten meer. Een intieme bruiloft heeft zeker veel voordelen en intiemer contact met je gasten is daar één van.
  5. De 1,5m lijkt een groot probleem, maar is dat wel echt zo in de praktijk? Wij weten uit ervaring dat bruidsparen de dag nog steeds als ‘de mooiste dag van hun leven’ bestempelen. En natuurlijk is er ruimte om toch even je naasten te knuffelen met wederzijds goedvinden. Die 1,5 meter wordt op geen enkele locatie met een liniaal gemeten, het verloopt veel natuurlijk dan je misschien nu denkt.
  6. Geen feest! Zolang de 1,5m afstand geldt is de kans op een feest wel verkeken. Uitgebreid tafelen of een glamping-wedding met ‘savonds een kampvuur in de buitenlucht kan minstens net zo bijzonder zijn. Live-muziek erbij. We hebben hele mooie avondinvullingen voorbij zien komen.

Deze coronaperiode vraagt ons opnieuw te kijken naar de wereld om ons heen, met een hernieuwde blik. Ik ben ervan overtuigd dat trouwen in het post-corona-tijdperk een diversere invulling gaat krijgen. Het standaard programma inclusief groot feest zal niet langer meer de standaard zijn. Het is vast en zeker mogelijk om daar nog steeds voor te kiezen, maar ook kleinere bruiloften, tiny weddings, zullen we veel vaker gaan zien.

Willen jullie je bruiloft verplaatsen?

Wij hebben er alle begrip voor als jullie je bruiloft, wegens de corona-beperkingen, willen verplaatsen. Zodra jullie een nieuwe datum overdenken, kijken wij graag mee of deze nieuwe datum ook in onze agenda schikt. We passen de bevestiging aan op deze nieuwe datum. Tevens ontvangen jullie een tussentijdse factuur om 20% aan te betalen. Hiermee spreiden jullie je kosten en voor ons geldt die spreiding voor onze inkomsten. Voor het verplaatsen, rekenen we Euro 35 administratiekosten in 2021.

Denk je erover om de bruiloft te annuleren?

Neem contact met ons op om jullie situatie te bespreken en duidelijkheid te krijgen in de annuleringskosten. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld alleen de styling voor het feest wilt annuleren, hier gaan we schappelijk  mee om. Wil je de gehele bruiloft annuleren, dan is dat een ander verhaal en gelden de voorwaarden. De aanbetaling van 15% is non-refundable. Heb je je bruiloft al eens verplaatst en dus ook de 20% aanbetaling gedaan, dan zijn beide aanbetalingen non-refundable. Zie artikel 6 en 7 uit onze Algemene Voorwaarden.

 Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *