Liveblog; Kan mijn bruiloft wel doorgaan? #corona

Laatste nieuws: In eigen tuin trouwen is niet meer mogelijk! #snik

Wat mag wel, wat mag niet?

Sinds 18 augustus is trouwen, borrelen, diner of feest in eigen tuin of in privésfeer niet meer toegestaan met meer dan 6 gasten. Wat is dat een enorme klap voor vele bruidsparen! Dit geldt voor zowel binnen als buiten op privéterrein. Uitwijken naar een trouwlocatie waar de 1,5m afstand gewaarborgd kan worden is een noodgedwongen optie.

Per 01 juli is er geen bovengrens voor het aantal gasten bij een bruiloft gegeven in een horecagelegenheid. Belangrijke voorwaarden:

– triage (gezondheidscheck & registratie vooraf)
– vaste zitplaatsen (dit is bij bruiloften bijna niet te realiseren, hiervoor zou echt maatwerk moeten komen)
– én de 1,5m per huishouden afstand voor gasten boven de 18 jaar.
– dansen in horeca is niet toegestaan! Een feest zoals we die kenden is niet haalbaar, helaas.

Onze ervaringen tot nu toe

De meeste van onze bruidsparen hebben hun huwelijksdag verplaatst naar 2021. Een enkeling heeft nog geen nieuwe datum gekozen en wacht eerst de ontwikkelingen af. Het merendeel heeft wel direct een nieuwe datum gekozen. We hebben tot nu toe slechts 6 bruiloften gestyled (ipv geplande 60) waarvan 1 in België, 1 in eigen tuin en de rest op een horecalocatie. Bij al deze bruiloften is de groepsgrootte aangepast en is een ‘vaste zitplaats’ een compleet onhaalbare voorwaarde. Het feliciteren op afstand gaat prima en de sfeer op alle bruiloften was heel fijn.

Bruidsparen zijn dankbaar dat ze bij ons kosteloos kunnen verplaatsen en aanpassingen in de styling mogelijk zijn.

Willen jullie je bruiloft verplaatsen?

Het verplaatsen van jullie bruiloft mag kosteloos, zonder opgaaf van reden, tot maximaal 15 maanden verder gerekend van moment van doorgeven. Zodra er een nieuwe datum is, passen wij de bevestiging hierop aan. Tevens sturen we een factuur voor een tussentijdse aanbetaling van 20%. Een verplaatst event kent aangepaste annuleringsvoorwaarden, zie artikel 7 Datumwijzigingen in onze voorwaarden.

Denk je erover om de bruiloft te annuleren?

Neem contact met ons op om jullie situatie te bespreken en duidelijkheid te krijgen in de annuleringskosten. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld alleen de styling voor het feest wilt annuleren, hier gaan we schappelijk  mee om. Wil je de gehele bruiloft annuleren, dan is dat een ander verhaal en gelden de voorwaarden. De aanbetaling van 15% is non-refundable. Heb je je bruiloft al eens verplaatst en dus ook de 20% aanbetaling gedaan, dan zijn beiden non-refundable. Zie artikel 6 en 7 uit onze Algemene Voorwaarden.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *