Liveblog; Kan mijn bruiloft wel doorgaan? #corona

Bruiloften tot 100 personen maar met 1,5m afstand mogen vanaf 01 juli plaatsvinden.

Wat mag wel, wat mag niet?

Graag houden we jullie op de hoogte over alle richtlijnen voor bruiloften tijdens de coronocrisis.

De meest recente persconferentie van 06 mei 2020 heeft ons laten weten dat georganiseerde bijeenkomsten in principe niet toegestaan zijn, bruiloften vormen hierop een uitzondering. Vanaf 01 juli 2020, mits de situatie het toestaat, zullen bruiloften tot 100 personen mogelijk toegestaan worden. Met inachtneming van de 1,5m maatregel!

Op dit moment bekijken locaties hun mogelijkheden met betrekking tot de 1,5m maatregel. Een ceremonie is vaak wel haalbaar, maar hoe komt de borrel, diner of feest eruit te zien met 1,5m afstand? Zodra deze informatie duidelijker wordt, zullen locaties de beslissende factor zijn of een bruiloft wel of niet kan plaatsvinden. Dit kan per locatie verschillen.

Hoe gaan we ermee om bij White Weddings?

Allereerst proberen we met alle bruidsparen persoonlijk contact te hebben. We vinden het fijn als jullie telefonisch jullie overwegingen met ons delen, ook als deze nog niet concreet zijn. Uiteraard zijn wij ook per e-mail bereikbaar en proberen we snel de ‘corona-mails’ te beantwoorden. Jullie hebben drie opties die hieronder staan beschreven.

Optie 1: Verplaatsen binnen 2020

Wij begrijpen dat deze periode enorm veel onrust bij onze bruidsparen teweeg brengt.

 • Twijfel je nog of je moet verplaatsen, dan raden we je aan alvast een alternatieve datum vast te leggen bij de locatie en leveranciers. Dan kun je op 13 mei, na de volgende persconferentie, direct switchen naar jullie nieuwe datum.
 • Zijn jullie eruit? Als je een nieuwe datum wilt reserveren bij ons, geef dat dan zo snel mogelijk aan ons door. Wij passen hier je bevestiging op aan zodat het goed in ons systeem staat. Juist met zoveel wijzigingen willen we dit uiterst secuur doen.
 • Verplaatsen van je styling naar een nieuwe datum is kosteloos! Wel vragen we een tussentijdse aanbetaling van 20%, te betalen rond de eerdere trouwdatum. Hierdoor spreidt je je eigen betalingen én help je ons ook om deze enorme klap als ondernemer een beetje te verlichten.

Optie 2: Verplaatsen naar 2021

Het verplaatsen van jullie bruiloft naar 2021 is ook een optie en kan ook kosteloos.

 • Jullie nu trouwen in juni & juli. We horen graag welke nieuwe datum jullie willen bevestigen. We passen daar de bevestiging op aan. Tevens sturen we een extra tussentijdse aanbetaling van 20%, te betalen in januari 2021. Dit is echt noodzakelijk om de enorme klap van deze coronacrisis op te kunnen vangen als bedrijf. Bij optie 1 is het nog een verzoek, bij optie 2 is het een voorwaarde.
 • Voor bruiloften in augustus, september en oktober wachten we af tot 20 mei. De ontwikkelingen kunnen over een maand wel zo veel verder zijn dat er op een gewone wijze getrouwd kan worden in deze maanden. Wel is het prima om een tweede datum in optie te zetten zodat je na 20 mei of later snel kunt schakelen.

Optie 3: Annuleren van jullie bruiloft

Denk je erover om de bruiloft helemaal te annuleren? Natuurlijk wil je dat liever niet, maar stel dat je niet anders kunt… hoe gaat White Weddings hier dan mee om? Wij hebben onze annuleringsvoorwaarden aangepast naar deze uitzonderlijke situatie.

 • 15% van het totale bedrag heb je reeds als aanbetaling voldaan, deze is non-refundable.
 • Afhankelijk van hoeveel dagen/weken je voor je bruiloft zit, hanteren we de volgende aangepaste staffel:– bij annulering tot 49 dagen (7 weken) voor evenement: 15%
  – bij annulering vanaf 49 dagen tot 21 dagen voor evenement: 35%
  – bij annulering vanaf 21 dagen tot 14 dagen voor evenement: 50%
  — bij annulering tussen 14 en aanvang evenement: 80%
  — bij annulering op de dag zelf: 100%

Deze staffel geldt alleen voor bruidsparen die door de crisis niet anders kunnen dan hun huwelijk te annuleren. Voor alle andere redenen gelden onze ‘normale’ annuleringsvoorwaarden, zie onze Algemene Voorwaarden.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *