Trouwtrends voor 2020!

Onze weddingstylisten delen graag met jullie dé trouwtrends van 2020!

Van harte gefeliciteerd, wat leuk dat jullie gaan trouwen in 2020. Wij als weddingstylisten zijn dagelijks bezig met styling van bruiloften en volgen de trouwtrends als vanzelfsprekend. Dit jaar heeft onze Isa, junior styliste, zich verdiept in de trouwtrends van komend seizoen. Voor 2020 zien we hele gave trouwtrends die wij in onze styling voor 2020 zeker gaan toepassen. Laat je inspireren!

1. Pampasgras, dé trouwtrend van 2020

Pampasgrassen zagen we dit jaar al op diverse bruiloften toegepast worden. In 2020 wordt het gebruik van gedroogde bloemen en grassen pas echt populair. En niet voor niets! Pampasgras heeft mooie fluweelachtige pluimen, een prachtige neutrale toon en een aardse weelderige chique uitstraling. Je kunt deze gedroogde grassen perfect toepassen op je bruiloft. Gedroogde grassen kun je toevoegen aan de styling van de taart, het prieel, de tafeldecoratie en zo zijn er nog ontelbare mogelijkheden. Het mooie van het gebruik van droogbloemen en grassen is dat je het heel lang kunt bewaren en er nog lang van kan genieten! Mooi & duurzaam tegelijk.

pampasgrass boeket wedding cake lavendel trouwboeket

Bron: Festives Brides en Pinterest

Om je bruiloft een extra twist te geven, waarom geen geur toevoegen? Lavendel is daar ideaal voor! Wist je dat lavendel geen bloem is, maar ook geen grassoort, het is een ‘dwergstruik’. Niet alleen heeft lavendel een mooie paarseblauwe kleur, lavendel ruikt ook heerlijk. Het geeft je een instant vakantiegevoel! Net als pampasgras is lavendel veelzijdig toe te passen op jullie bruiloft. Denk aan een takje lavendel op het servet of bord bij het diner, of zelfs in de toost. Een bosje lavendel als stoeldecoratie langs de loper bij de ceremonie, in bloemstukken en op het prieel.

2. Trouwtrend CO2-friendly-weddings

Nu de klimaatveranderingen pijnlijk duidelijk worden en bijna onomkeerbaar lijken te zijn, beseffen we steeds meer dat iedere bijdrage aan het milieu telt. Schakel je een wedding styliste in, dan ‘deel’ je feitelijk je styling met onze andere bruidsparen. Je bent dan al milieubewust bezig want je koopt geen onnodige items voor je bruiloft die je daarna niet meer nodig hebt. De eerder genoemde pampasgrassen & droogbloementrend sluit hier ook goed bij aan. Maar je kunt natuurlijk nog veel verder gaan. Sta eens stil bij hoe jullie je bruiloft zo co2-vriendelijk mogelijk kunnen houden.

Bij White Weddings dragen we ook graag ons steentje bij. Wij proberen zo bewust mogelijk om te gaan met onze materialen. Wij zijn zuinig op onze spullen en zorgen zo voor een lange levensduur. Ook kopen we zelf geen goedkope items rechtstreeks uit China. Ballonnen en het benodigde helium gebruiken we ook zelden voor onze bruiloften. Voor ons transport houden we het ook ‘micro’. Wij hebben voor 2020 een nieuwe bus aangeschaft die zuiniger is en minder CO2 uitstoot heeft. Door de combinatie met aanhangers te maken, rijden we een bescheiden bus, geen grote vrachtwagens die het milieu zwaarder belasten. Klein maar fijn én toch alles mee!

3. Micro wedding 

Ik hoor je denken…een micro-wedding, wat is dat? Een micro-wedding is een volledige bruiloft waarbij je heel bewust een kleine groep ‘intimi’ (minder of circa 35p) uitnodigt voor jullie bruiloft. Verward een micro-wedding niet met een low-budget wedding. De basis van een micro-wedding is juist alleen diegene uit te nodigen waar je van houdt en hen in de watten te leggen. Budget is niet de bepalende factor om voor een micro-wedding te kiezen. Juist omdat je voor een micro-wedding kiest, kun je veel meer uitpakken voor je gasten! Voor volgend jaar mogen wij al diverse microweddings stylen.

4. Allerlei vormen

Twee jaar geleden bracht White Weddings de backdrop Circle of Love al op de Nederlandse markt. Inmiddels is ons assortiment uitgebreid met een Hexagon in hout maar ook in goud staal. Ook zien we de driehoek steeds vaker gevraagd. Ieder jaar breiden we ons assortiment backdrops en trouwprieeltjes uit met vernieuwde vormen en materialen, passend bij de huidige trouwtrends.

cirkel prieel

5. Decoratie, wat is er nog meer in 2020?

2019 was helemaal van de kleur-rookbommen, maar verwacht voor 2020 veel ballonnen. Ballonnen zijn er natuurlijk in alle soorten, maten en kleuren dat betekend dat jullie het altijd passend kunnen laten zijn bij jullie bruiloft. Het min puntje is wel dat ballonnen niet erg milieu bewust zijn. Er zal veel binnen meubilair naar buiten komen dus schrik niet als je ineens een bank buiten ziet staan. Het gaat niet een heel gek idee worden om fruit te gaan gebruiken als decoratie. Fruit geeft toch net even een tropische switch.

Bij het indekken van de tafels zal het net zoals bij het gebruik van kleur meer gaan om de prettige sfeer dan of alles wel daadwerkelijk samen past. Wees dus vooral niet bang om gewaagde keuzes te maken, zo lang jullie doen wat jullie het mooiste vinden zal het altijd goed komen. Wat we het afgelopen jaar al veel zagen en nog steeds gaan blijven zien is de photobooth, hoe leuk voor jullie en de gasten om lekker gek op de foto te gaan en dit mooie moment op die manier vast te leggen.

Ballonnen trend 2020    fruit als decoratie  fruit als tafel decoratie  binnenmeubels buiten

Bron: Pinterest / Wedding fair

6. Totaal over een andere boeg in 2020

Het beeld van trouwen tegenwoordig gaat minder om het trouwen voor de kerk, maar gaat juist steeds meer over je eigen avontuur kiezen. Waarom dan niet gewoon op een zondag trouwen? Aangezien er tegenwoordig steeds minder stellen zijn die kiezen om voor de kerk te trouwen betekend dat, dat trouwen op een zondag als optie vrij komt. Het grootste voordeel aan trouwen op een zondag is natuurlijk dat iedereen sowieso vrij is. Het enigste nadeel is alleen wel dat maandag gewoon natuurlijk de normale week weer begint.

Wat dachten jullie dan van kiezen voor trouwen op een donderdag? dat is dan misschien nog idealer, gasten zullen het zelf ook niet erg vinden om van een lang weekend te gaan genieten (zodat ze kunnen uitkateren ;). Al zou je voor de donderdag kiezen betekend dit dat je vrijdags nog vrij heb en dat sluit gelijk aan op het weekend dus jullie zouden eventueel gelijk jullie huwelijksreis er achteraan kunnen boeken. Dan heb je zomaar twee weken om te genieten van je bruiloft, hoe lekker is dat?

7. Trends in bruidsjurken

Voor je perfecte dag heb je ook de perfecte jurk nodig. Die is natuurlijk niet te missen! Eerst (wat jij waarschijnlijk al gedaan heb) is het handig om in verschillende tijdschriften te zoeken naar wat voor model jurk je graag zou willen en uitzoeken wat je mooi vind. Dit kan natuurlijk ook via het internet. Kom je er niet uit? Of wil je graag de jurkentrend van 2020 weten? Lees dan snel verder!

Wat je veel al zo ziet terug komen op de catwalks en in de trouwbranche is dat er veel jurken zijn met een hoge split. Dit is ideaal voor bruiden die iets van huid willen laten zien. Want dat ene beetje heup laten zien voelt toch wel als de juiste hoeveelheid sexiness voor jou bruiloft. Ontwerpers zijn aan het experimenteren met een nieuw soort trouwpak voor vrouwen. Deze pakken zijn net even meer jurk gerelateerd dan een normaal pak. Veren, je zou het niet denken maar veren in een jurk zijn helemaal hip. Vroeger werden er redelijk veel veren gebruikt voor jurken en dat zie je nu steeds meer terug komen, pas maar op dat je niet moet niezen ;).

 

split in jurk trouw trend 2020     bruidspak   feather wedding dress

Bron: Pintrest

 

Tot slot

Bedankt voor jullie aandacht en tijd om dé trouwtrends van 2020 door te nemen. Het op de hoogte zijn van de laatste trends is altijd leuk, ik hoop dat ik met deze blog jullie een mooie kijk heb gegeven op gebied van dé trouwtrends van 2020. Wat ik jullie nog graag wil meegeven is dat alles kan en mogelijk is dus blijf lekker dicht bij jezelf. Verder heel veel geluk en ga er van genieten samen. Met liefdevolle groet,

Isa
Junior styliste bij White WeddingsReacties zijn gesloten.